OPIS
Modernizacja opryskiwacza firmy BASS POLSKA z dostosowaniem do nastrzyku jest urządzeniem służącym do domięśniowego wprowadzania solanki peklującej (mieszanina soli, saletry lub nitrytu) do mięs na szynki, balerony, boczki itp.
Efektem nastrzyku jest skrócenie czasu peklowania mięsa oraz przedłużenie trwałości poprzez ograniczenie wzrostu bakterii chorobotwórczych i gnilnych, utrwalanie ładnej różowo-czerwonej barwy, wytworzenie charakterystycznego smaku i zapachu mięsa oraz odciągnięcie z mięsa pewnej ilości wody.
Główne cechy nastrzykiwarki:
DANE TECHNICZNE:
OPIS IGŁY Z OTWORAMI BOCZNYMI
• długość wraz z mocowaniem 12,5cm
• grubość igły 3mm
• 10 otworków bocznych o średnicy 0,8 mm
• nie zagina się i nie zapycha tłuszczem, tkanką mięsną
• wykonana ze stali kwasoodpornej Nirosta-Stahl NBR